Het doel was om medewerkers digitaal vaardiger te maken, zodat zij beter mee kunnen doen op het werk en in de maatschappij. 244 medewerkers met lage basisvaardigen hebben hiervoor tien weken lang 1,5 tot 2 uur les per week gehad.  

Digitaler naar werk richt zich op medewerkers van sw-bedrijven met lage basisvaardigen (lezen, schrijven en/of rekenen). Met inzet van de Digimeter en luisteren naar de behoefte is voor elk niveau een passend aanbod gecreëerd. Met als resultaat onder andere dat 56% zich zelfverzekerd voelt in het gebruik van een computer, tablet of smartphone en 3 van de 4 deelnemers hier meer over wil leren. Lees hier de eindevaluatie en geleerde lessen of download het kennisblad met de belangrijkste uitkomsten.

  Rapportage Digitaler naar werk Downloaden
  Kennisblad Digitaler naar werk Downloaden

  SW-bedrijven 

  Eind 2022 zijn we met 5 sw-bedrijven aan de slag gegaan. IJmond Werkt, Voorne-Putten Werkt, Drechtwerk, Promen en NLW-groep Venray. Begin 2023 begon de tweede ronde, waar ook Senzer in Helmond aan meedoet. In totaal halen bij deze 6 sw-bedrijven 244 medewerkers het certificaat. 

  Wat levert het op? 

  • Medewerkers leren omgaan met apps, een e-mail te versturen, video te bellen, hoe ze veilig gebruik kunnen maken van internet of online verlof aanvragen. 
  • Getrainde medewerkers op instroomniveau en basisniveau 1 die beter digitaal meedoen op het werk. En in de samenleving. 
  • Meer werkplezier, minder ziekteverzuim en meer veiligheid op de werkvloer. En zo dus meer gemotiveerde medewerkers. 
  • Teammanagers, supervisors of HR leren de Digimeter gebruiken om zelfstandig het niveau van hun medewerkers te beoordelen. 
  • Langdurig gebruik van digitale ondersteuning. 

  De Digimeter

  We willen graag dat het aanbod past bij het niveau en de behoefte van de medewerkers. Daarom zetten we ons screeningsinstrument Digimeter in. De Digimeter is een eenvoudig online af te nemen screeningsinstrument. In 15 minuten geeft het inzicht in iemand zijn digitale vaardigheden.

  Meer weten over screeningsinstrumenten? Kijk dan op www.basismeters.nl.

   

  Samenwerking

  We voeren ‘Digitaler naar werk’ uit in samenwerking met SBCM, het Kenniscentrum en Arbeidsmarkt- & Opleidingsfonds voor sociale werkgelegenheid. Het project wordt ondersteund door The Digital Collective in Brussel. Dat is een non-profit organisatie met als doel digitale inclusie te stimuleren in heel Europa, met ondersteuning van Google.org. 

  Meer weten over dit project?

  Neem contact op met onze adviseur.

  Michiel Sträter

  Adviseur