In dit project verbeteren medewerkers van sw-bedrijven met lage basisvaardigen (lezen, schrijven en/of rekenen) hun digitale vaardigheden. Om ervoor te zorgen dat het aanbod past bij het niveau en behoefte van de medewerkers zetten we de Digimeter in. Doordat medewerkers werken aan digitale vaardigheden, kunnen zij beter meedoen op het werk en in de maatschappij. 

SW-bedrijven 

Eind 2022 zijn we met 5 sw-bedrijven aan de slag gegaan. Daarvoor deden we een oproep waarop veel reacties binnenkwamen. Inmiddels hebben 130 medewerkers hun certificaat gehaald bij: IJmond Werkt, Voorne-Putten Werkt, Drechtwerk, Promen en NLW-groep Venray. Begin 2023 start de tweede ronde, waar ook Senzer in Helmond aan meedoet.

Sylvia van ’t Hof (projectleider bij IJmond Werkt) en Dzenita Alibegic (adviseur bij Voorne-Putten Werkt) vertelden waarom ze meedoen, welke stappen ze al hebben gezet en wat ze hopen dat het oplevert.

De Digimeter

We willen graag dat het aanbod past bij het niveau en de behoefte van de medewerkers. Daarom zetten we ons screeningsinstrument Digimeter in. De Digimeter is een eenvoudig online af te nemen screeningsinstrument. In 15 minuten geeft het inzicht in iemand zijn digitale vaardigheden.

Meer weten over screeningsinstrumenten? Kijk dan op www.basismeters.nl.

Wat levert het op?

  • Medewerkers leren bijvoorbeeld om gaan met apps, een e-mail te versturen, video te bellen, hoe ze veilig gebruik kunnen maken van internet of leren online verlof aanvragen.
  • Getrainde medewerkers naar instroomniveau en basisniveau 1. Zo kunnen zij beter digitaal meedoen op het werk. En in de samenleving.
  • Meer werkplezier, minder ziekteverzuim en meer veiligheid op de werkvloer. En zo dus meer gemotiveerde medewerkers.
  • Teammanagers, supervisors of HR leren de Digimeter gebruiken om zelfstandig het niveau van hun medewerkers te beoordelen.
  • Langdurig gebruik van digitale ondersteuning.

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Hou dan deze pagina in de gaten. We updaten deze regelmatig met nieuwe informatie.

Samenwerking

We voeren ‘Digitaler naar werk’ uit in samenwerking met SBCM, het Kenniscentrum en Arbeidsmarkt- & Opleidingsfonds voor sociale werkgelegenheid. Het project wordt ondersteund door The Digital Collective in Brussel. Dat is een non-profit organisatie met als doel digitale inclusie te stimuleren in heel Europa, met ondersteuning van Google.org. 

Meer weten over dit project?

Neem contact op met onze adviseur.

Michiel Sträter

Adviseur