Als sw-bedrijf meedoen aan dit project? Lees dan snel verder.

Het project richt zich op laaggeletterde werknemers met beperkte digitale vaardigheden. Voor hen organiseren we trainingsaanbod dat bij hen past. Doordat medewerkers werken aan hun digitale vaardigheden verbeteren zij onder meer hun werkplezier en kansen op de arbeidsmarkt. Hierna kunnen zij beter digitaal meedoen op het werk en in de samenleving.
 

SW-bedrijven gezocht

We zijn op zoek naar 5 sociale werkbedrijven die mee willen doen aan het project.

Welke bedrijven zoeken we?

 • Middelgroot sw-bedrijf waarvan ongeveer 50 medewerkers meedoen met het leertraject.
 • Als bedrijf werk je samen (of gaat dat doen) met een opleidingspartner. Bedrijven die al actief zijn met digitale bijscholing en bedrijven die dit nog niet zijn kunnen meedoen.
 • We brengen digitale leertrajecten in kaart waaruit je als bedrijf kan kiezen om in te zetten. We maken gebruik van leermateriaal van verschillende organisaties in Nederland die expert zijn op het gebied van volwasseneneducatie digitale vaardigheden. Denk bijvoorbeeld ook aan het gratis online leeraanbod op de WERK-portal.nl van SBCM
 • Je wilt investeren in het verbeteren van digitale vaardigheden en hebt hiervoor intern een kartrekker vanuit het management.
 • Je wilt als bedrijf een kort en bondig plan schrijven hoe je de komende 5 jaar gaat investeren in de digitale ontwikkeling van je medewerkers. 
 • Je wilt onze Digimeter inzetten, om het niveau van de medewerker te kunnen bepalen.
   

Wat levert het op?

 • Medewerkers leren bijvoorbeeld om gaan met apps, een e-mail te versturen, video te bellen, hoe ze veilig gebruik kunnen maken van internet of leren online verlof aanvragen.
 • Getrainde medewerkers naar instroomniveau en basisniveau 1. Zo kunnen zij beter digitaal meedoen op het werk. En in de samenleving.
 • Meer werkplezier, minder ziekteverzuim en meer veiligheid op de werkvloer. En zo dus meer gemotiveerde medewerkers.
 • Teammanagers, supervisors of HR leren de Digimeter gebruiken om zelfstandig het niveau van hun medewerkers te beoordelen.
 • Langdurig gebruik van digitale ondersteuning.
   

Meedoen?

Heb jij binnen het bedrijf medewerkers die in aanmerking komen voor een digitale vaardigheidstraining en ben je bereid om het komende jaar en in de toekomst te investeren in deze groep, laat het ons weten! . We vragen dat medewerkers 10 weken lang, elke week 1,5 uur vrij gepland worden. 

Er zijn maar een paar plekken dus wees er snel bij! Neem contact op met onze projectleider Michiel Sträter.
 

Over de Digimeter

Om ervoor te zorgen dat het aanbod past bij het niveau en de behoefte van de medewerkers zetten we ons screeningsinstrument Digimeter in. De Digimeter is een eenvoudig online af te nemen screeningsinstrument. In 15 minuten geeft het inzicht in iemand zijn digitale vaardigheden.

Meer weten over screeningsinstrumenten? Kijk dan op www.basismeters.nl.
 

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Hou dan deze pagina in de gaten. We updaten deze regelmatig met nieuwe informatie.
 

Samenwerking

De uitvoering van het project is een samenwerking met SBCM, het Kenniscentrum en Arbeidsmarkt- & Opleidingsfonds voor sociale werkgelegenheid. Het project is onderdeel van het Europees Digital Collective, dat als doel heeft digitale inclusie te stimuleren in heel Europa. Het project wordt financieel ondersteund door een bijdrage van Google.org.

Meer weten over dit project?

Neem contact op met onze adviseur.

Michiel Sträter

Adviseur