Samen met BNNVARA hebben we dezelfde missie: een Nederland waarin iedereen mee kan doen. Om dat te bereiken ontwikkelden we samen het gratis Lekker Duidelijk-startpakket voor bedrijven. In het pakket zit een sneltest waarmee je ontdekt hoe taalvriendelijk jouw bedrijf is. Ook kun je checklists downloaden met tips om in woord, beeld en digitaal voor álle Nederlanders lekker duidelijk te zijn. Dus ook voor de 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Want de kans is groot dat laaggeletterdheid ook onder jouw klanten en/of werknemers voorkomt.

Sluit jij je aan bij onze missie? Doe dan hier de sneltest en/of download de checklists. Want een samenleving waarin iedereen meedoet, daar hebben we allemaal wat aan!

Waarom investeren in taalvriendelijkheid?

Investeren in taalvriendelijkheid loont. Het zorgt voor minder lange klantcontacten, minder onveilige situaties op de werkvloer, minder ziekteverzuim en de productiviteit en kwaliteit gaan omhoog. 

Meer informatie 

Meer weten over ‘Lekker Duidelijk’ binnen je bedrijf? Neem contact op via 070 - 302 26 60 of lekkerduidelijk@lezenenschrijven.nl. Wij helpen je graag verder. 

Het ‘Lekker Duidelijk’ Startpakket is tot stand gekomen door een donatie van BNNVARA en haar leden. 
 

Download hier de checklists (PDF's)

Checklist Lekker Duidelijk Digitaal

Checklist Lekker Duidelijk Gesprek

Checklist Lekker Duidelijk Doen

Checklist Lekker Duidelijk Schrijven

Checklist Lekker Duidelijk Bedrijf

BNN Vara logo

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op.

Lekker Duidelijk