De leefstijlcoaches van Groups for Balance Leefstijlcentrum Alkmaar begeleiden mensen bij het verbeteren van hun leefstijl. Tijdens de workshop Bespreken van laaggeletterdheid leerden de leefstijlcoaches hoe ze laaggeletterden kunnen motiveren om hun gezondheidsvaardigheden te vergroten door deel te nemen aan Voel je goed!
 

Herkennen van beperkte gezondheidsvaardigheden en laaggeletterdheid is stap één. Het gesprek hierover met je cliënt voeren is een essentiële tweede stap. In deze workshop leren leefstijlcoaches hoe je dat doet.

– Femke van Baarsen, coördinator sociaal-maatschappelijk gezondheidsbeleid bij Groups for Balance Leefstijlcentrum Alkmaar

Sinds de workshop Bespreken van laaggeletterdheid motiveerden de leefstijlcoaches ruim 30 mensen om deel te nemen aan Voel je goed! 

Wil je meer weten over de aanpak, resultaten, uitdagingen en succesfactoren van de workshop Bespreken van laaggeletterdheid bij Groups for Balance Leefstijlcentrum Alkmaar? Download hieronder het hele praktijkvoorbeeld.

Workshop Bespreken van laaggeletterdheid bij Leefstijlcentrum Alkmaar

Praktijkvoorbeeld