Taalwandeling en voorleesroute 

Ga er op uit in de Week en organiseer een leuke taalwandeling met deelnemers en vrijwilligers. Daag deelnemers en vrijwilligers uit om eens een nieuw iemand mee te nemen die misschien ook vrijwilliger wil worden of die de stap wil zetten naar ondersteuning of een cursus. Kijk ook hier voor inspiratie

Of organiseer een voorleesroute waarbij op verschillende locaties in jouw stad of dorp wordt voorgelezen. Of organiseer op school een voorleesroute: laat ouders, juffen, meesters en kinderen in verschillende klaslokalen en op het schoolplein voorlezen. Kies daarbij altijd voor een verhaal dat past bij de belevingswereld van het publiek. Bijvoorbeeld een actueel thema. Want lezen wordt pas echt leuk als het verhaal je raakt. 

 

Ansichtkaart Jij bent top!

De Week is natuurlijk ook een prachtig moment om cursisten en vrijwilligers te laten weten dat zij heel goed bezig zijn. Doe dat bijvoorbeeld door een leuk kaartje met een mooi compliment te sturen! Download hieronder de ansichtkaart. Je kunt deze zelf uitprinten of laten drukken bij een lokale drukker. 

Download de ansichtkaart