Elke deelnemer heeft zijn eigen verbeterpunten op het gebied van lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. In de Succes!-boekjes staan geen oefeningen voor bijvoorbeeld spelling, grammatica, optellen en aftrekken of uitleg over cookies. Speciaal daarvoor is de Basishulp bij Succes! ontwikkeld.

Een Basishulp voor elke vaardigheid

De Basishulp bestaat uit drie onderdelen:

  • De Basishulp Taal
  • De Basishulp Rekenen
  • De Basishulp Digitale vaardigheden

In elke map staan kaarten met eenvoudige uitleg over specifieke onderwerpen. Begeleiders kunnen deze kaarten inzetten als ze tijdens het werken met de boekjes merken dat de deelnemer behoefte heeft aan extra uitleg en oefening met een bepaald onderdeel. Op de voorkant van de kaarten staan steeds voorbeelden met uitleg voor de deelnemer. Op de achterzijde staan oefensuggesties, soms verwijzingen naar een andere kaart of websites met extra oefeningen. 

Waar vind ik de Basishulp

Succes! is beschikbaar voor alle (vrijwilligers-)organisaties die werken met de aanpak Taal voor het leven en onderdeel uitmaken van een lokaal taalnetwerk. De boekjes en de Basishulp kun je als partner bestellen in de Bestelportal Taal voor het leven.

Over Succes!

Succes! is een lesmethode voor volwassenen die beter willen leren lezen, schrijven, rekenen en hun digitale vaardigheden willen verbeteren. In de oefenboekjes staan situaties uit het dagelijks leven en de werkomgeving van volwassenen centraal. Succes! is beschikbaar op verschillende niveaus.

De methode bestaat uit:

Hulp nodig of meer weten?

Neem contact op met onze expert.

Ellen Pattenier