Er zijn 11 genomineerden: mensen die op latere leeftijd leerden lezen, schrijven, rekenen en omgaan met computers en smartphones. Breng nu je stem uit via de website www.taalheld.nl. Op woensdag 21 juni maakt Prinses Laurentien bekend wie de Taalhelden 2023 zijn. Eén van de stemmers maakt kans op twee kaarten voor de uitreiking.

Genomineerde Cursisten

De genomineerden voor de Publieksprijs volgden de afgelopen jaren een cursus basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden). Zij stellen zich voor op www.taalheld.nl.

Anita Witzier, ambassadeur Stichting Lezen en Schrijven
“Alle genomineerden hebben mij hun persoonlijke verhaal verteld. Dat zijn vaak heftige verhalen, omdat ze hun hele leven met de gevolgen van laaggeletterdheid zijn geconfronteerd. Dat was soms best emotioneel. Maar het zijn ook verhalen van moed en doorzettingsvermogen. Zij hebben de stoute schoenen aangetrokken en gingen op taalles. Door die stap te zetten, staan ze nu sterker in het leven. Ze kunnen meer en ze durven meer dan vroeger. Ik ben er dan ook heel trots op dat ik met Stichting Lezen en Schrijven deze mensen mag laten stralen. Dat verdienen ze.” 

Taalheldenprijs

Prinses Laurentien reikt de Taalheldenprijs voor de achtste keer uit. De prijs was een cadeau aan haar bij haar afscheid als bestuursvoorzitter van Stichting Lezen en Schrijven. De prijs zet de schijnwerper op mensen die zich op een bijzondere manier inzetten om basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) van zichzelf of van anderen te verbeteren. Er zijn drie categorieën voor een juryprijs: Cursist (ex-laaggeletterde), Begeleider (docenten en vrijwilligers) en Bruggenbouwer (professionals en/of samenwerkingsverbanden). Alle 35 genomineerden staan op www.taalheld.nl. De genomineerden in de categorie Cursist maken ook kans op de Publieksprijs. Achmea en Nationale Postcode Loterij maken de Taalheldenprijs mede mogelijk.

Hulp nodig of meer weten?

Neem contact op met een van onze adviseurs.

Jan-Willem Heijkoop

Senior persvoorlichter/woordvoerder

Anouk Raterink

Senior Adviseur