De genomineerden

Een commissie koos 35 helden die kans maken op de Taalheldenprijs 2023. Er zijn dit jaar 11 genomineerde Cursisten, 12 genomineerde Begeleiders en 12 genomineerde Bruggenbouwers. Hier lees je de inspirerende verhalen van al deze Taalhelden:

Een deskundige jury kiest de Taalhelden van 2023. Tijdens de feestelijke uitreiking op woensdag 21 juni maken we bekend wie dat zijn.

Stem nu voor de Publieksprijs

Wie is jouw favoriete Taalheld in de categorie Cursist?

Genomineerde Cursisten maken ook kans op de Publieksprijs. Hier stellen ze zich aan je voor. Van woensdag 24 mei tot en met zondag 11 juni kun je stemmen op jouw favoriet. De Taalheld Cursist met de meeste stemmen krijgt op woensdag 21 juni de Publieksprijs. Eén van de stemmers maakt kans op 2 kaarten voor de uitreiking!

  Uitreiking

  Op woensdag 21 juni 2023 reikt H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden voor de achtste keer de Taalheldenprijs uit. Dat doet ze tijdens een feestelijk programma.

  Er zijn 3 soorten Taalhelden

  • Taalheld Cursist: een (oud-)cursist basisvaardigheden en/of Taalambassadeur. 
  • Taalheld Begeleider: iemand die cursisten begeleidt. 
  • Taalheld Bruggenbouwer: een persoon (of meerdere personen samen) die zich inzet om mensen en organisaties aan elkaar te verbinden in de aanpak van laaggeletterdheid. 

  Bekijk onze privacy- en cookieverklaring hier.

  Disclaimer: Iedereen kan een Taalheld zijn. Overal waar we hij of hem schrijven, bedoelen we álle mensen. 

  Met dank aan 

  Achmea en de Nationale Postcode Loterij maken de uitreiking van de Taalheldenprijs mede mogelijk. Dankzij hen kunnen we de Taalhelden extra bedanken.

  Achmea en NPL v2

  Vragen?

  Heb je een vraag over de Taalheldenprijs? Mail ons.
  THP Beker

  Taalhelden