Ondersteuning

We ondersteunen werkgevers om aan de slag te gaan met de aanpak van laaggeletterdheid. Zodat werknemers op de werkvloer kunnen werken aan hun basisvaardigheden. Neem contact op voor een presentatie of advies.
Via het project Taal werkt! kunnen wij een aantal uur gratis ondersteuning geven voor een advies op maat.

De belangrijkste cijfers over laaggeletterdheid en werk lees je in ons kennisblad werk.

Kennisblad laaggeletterdheid en werk

Meer informatie over basisvaardigheden en werk vind je op taalwerkt.nl

Taalwerkt! biedt een uitgebreid overzicht van feiten, materialen, tips en inspiratie. Kijk hier als je wil weten hoe je kunt beginnen, maar ook als je al bezig bent met basisvaardigheden in je bedrijf.

Het boekblik Taal met Sterren is een mooie ijsbreker om bij werkgevers binnen te komen en bewustzijn te creëren rond het belang van taal binnen een bedrijf. Met Taal met Sterren kunnen werkgevers de taalvriendelijkheid in hun organisatie testen en hebben zij ook handvatten om deze te verbeteren.

Voor de thema’s ‘werk en werkzoekenden’ en ‘schulden en armoede’ zijn handige gesprekskompassen beschikbaar. Deze kompassen geven professionals en beleidsmakers praktische tips voor hoe je laaggeletterden kunt herkennen, bereiken en activeren.

Voor meer informatie over basisvaardigheden en werk kijk op taalwerkt.nl

We ondersteunen je met het implementeren van structurele screening op laaggeletterdheid, en adviseren over implementatie van screeningsinstrumenten. Lees op onze website basismeters.nl alles over screenen en onze screeningsinstrumenten.

We bieden lesmateriaal aan op verschillende thema’s. Zo kun je onze lesmethode Werk ze! inzetten. Deze methode ondersteunt werknemers bij het verbeteren van hun vaardigheden, zoals solliciteren.

Taalwerkt! biedt een overzicht van feiten, materialen, tips en informatie om aan de slag te gaan met basisvaardigheden binnen je bedrijf. 

Onze adviseurs hebben veel ervaring met de aanpak van basisvaardigheden binnen organisaties. Ze komen graag langs voor een presentatie over de invloed van basisvaardigheden op de werkvloer of in klantcontact. 

Via het project Taal werkt! kun je een aantal uur gratis ondersteuning krijgen voor een advies op maat over de aanpak van basisvaardigheden in jouw organisatie. 

"Tot mijn 45ste sjoemelde ik met lezen en schrijven." – Rob Weijers
Rob Weijers

Hulp nodig?

Neem contact ons op.

Stichting Lezen en Schrijven