Onderzoek laat zien dat mensen die hun basisvaardigheden verbeteren meer plezier hebben in hun werk en minder vaak ziek zijn. Goed voor werknemer én werkgever! De Week is een mooi moment om aandacht te geven aan basisvaardigheden.

Geef informatie 

Niet iedereen die moeite heeft met basisvaardigheden weet dat nog veel meer mensen hier moeite mee hebben. Als werkgever kun je helpen door screeningsinstrumenten in te zetten en mensen actief door te verwijzen naar ondersteuning. Een van onze regionale adviseurs kan je meer vertellen over de mogelijkheden in jouw regio en de stappen die je als bedrijf of organisatie zou kunnen zetten. 

Een van de dingen die je kan doen is campagnematerialen inzetten op de werkvloer. Bijvoorbeeld de flyer van “Ik wil leren” waarmee mensen zich kunnen aanmelden voor ondersteuning bij basisvaardigheden. Dat kan vaak gratis, dicht bij huis. In onze communicatietoolkit kunt u deze printbare materialen vinden. 

Lees meer over de Groot installatie Groep die met veel succes aan de slag gingen met basisvaardigheden op de werkvloer. 

Is makkelijk schrijven makkelijk? 

Veel geschreven teksten zijn moeilijk te begrijpen voor mensen die moeite hebben met basisvaardigheden. Brieven en teksten aanpassen is een van de eerste en meest effectieve stappen die je als organisatie kan nemen. Maar waar begin je precies? Deel tijdens de Week de factsheet eenvoudige taal met collega’s en deel elke dag een schrijfweetje via mail of intranet.  Of pak het groots aan en organiseer een “brievenwasserette” waarin je samen met een panel ervaringsdeskundigen of jouw werknemers moeilijke brieven en teksten uit jouw organisatie gaat verbeteren. 

Vragen?

Communicatie