Wat is Startpunt Ik wil leren?

Mensen die hun basisvaardigheden willen verbeteren, kunnen zich bij het landelijk Startpunt Ik wil leren aanmelden. Dat kan gratis via telefoonnummer 0800—023 44 44 of online via het formulier op www.ikwilleren.nl. De aanmeldingen komen in het systeem van het Startpunt. Op basis van postcode krijgt een lokaal aanmeldpunt een bericht. Een lokaal meldpunt is vaak een Taalhuis, bibliotheek of school. Het lokale meldpunt bekijkt de aanmelding en neemt daarna contact op met de aanmelder om de leervraag te bespreken. Zo kan iemand zo snel mogelijk aan de slag met leren bij hem of haar in de buurt.

Doorverwijzen naar Startpunt Ik wil leren

Vermoed je dat iemand moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden? En wil diegene aan de slag met leren? Verwijs dan door naar Startpunt Ik wil leren. Je kunt samen bellen naar 0800 – 023 44 44 of samen het formulier invullen op www.ikwilleren.nl.

Wil je op je website of in materiaal doorverwijzen naar het Startpunt?

Lees dan hieronder de belangrijkste uitgangspunten.

  • Het nummer 0800 – 023 44 44 hoort samen met www.ikwilleren.nl bij Startpunt Ik wil leren.
  • Het telefoonnummer is gratis.
  • De cursus wordt niet bij of door Stichting Lezen en Schrijven gegeven. Via Startpunt Ik wil leren komen de aanmeldingen bij een lokaal Taalhuis, bibliotheek of school terecht. 
  • Zij nemen contact op met de aanmelder. Samen bespreken ze welk aanbod het best past en wanneer iemand kan beginnen.
  • Heeft een Taalhuis, bibliotheek of school een eigen telefoonnummer? Vermeld deze er dan altijd bij als eerste optie. Uiteindelijk gaan mensen daar aan de slag.

Voorbeeld tekst

Wil je je aanmelden voor een cursus bij jou in de buurt? Bel gratis naar het landelijk Startpunt Ik wil leren: 0800 - 023 44 44. Of meld je aan op www.ikwilleren.nl. Een Taalhuis, bibliotheek of school bij jou in de buurt gaat daarna aan de slag met jouw aanmelding. Zij nemen contact met je op. Samen met hen bespreek je dan wat het beste bij je past. Veel succes en plezier met leren bij jou in de buurt!

Informatie voor lokale aanmeldpunten

Benieuwd hoe het aanmeldsysteem van Startpunt Ik wil leren werkt? Bekijk dan onderstaande animaitie

Vragen?

Neem contact op met een van onze adviseurs.

Anouk Raterink

Senior Adviseur

Startpunt Ik wil leren

Of mail het projectteam.