Gemeenten en organisaties

De Toolkit Empowerment is bedoeld voor gemeenten en organisaties die zich bezighouden met educatie, participatie en werk en zich daarbij richten op laaggeletterden. Voorbeelden van organisaties die de toolkit inzetten zijn Taalhuizen, vrouwen- en welzijnsorganisaties en organisaties die toeleiden naar werk. Met de Toolkit Empowerment kunnen gemeenten en organisaties aanbod ontwikkelen waarin het werken aan zelfvertrouwen en zelfinzicht centraal staat.

Wat vindt u in de Toolkit Empowerment?

In deze toolkit vindt u previews van de cursussen empowerment. Ook vindt u tips en voorbeelden om aan de slag te kunnen gaan. De cursussen zijn gericht op laaggeletterden die hun positie in de maatschappij willen versterken, bijvoorbeeld door te starten met een opleiding of door zich voor te bereiden op (vrijwilligers)werk. 

Onderwerpen die ook in de cursussen aan bod komen zijn de wens om je thuisadministratie op orde te brengen, gezond te leven, betrokken te zijn bij de (taal)ontwikkeling van je kind en het verkennen van zelfstandig ondernemerschap. 

 

Cursussen Empowerment

Er zijn verschillende cursussen beschikbaar. Daarnaast zijn er losse opdrachten die u kunt combineren met uw eigen materialen. De lesmaterialen kunt u bovendien goed combineren met andere materialen van Taal voor het leven.

Naast de cursussen kunt u ook gebruik maken van losse materialen en opdrachten.

Download de informatie hieronder.

Losse opdrachten

Informatie en overzicht

Preview In je kracht-spel

Kaartspel
“Ik geloof dat alle vrouwen, ongeacht hun afkomst, allemaal talenten en ambities hebben.” – Habiba, oprichtster Stichting Prachtvrouw

Tips voor het werken met vrijwilligers

Hieronder kunt informatie downloaden over het werken met vrrijwilligers. Bijvoorbeeld over de vrijwilligerstraining Empowerment. Maar ook informatie over gespreksvaardigheden.

Overzicht vrijwilligerstraining Empowerment

Gespreksvaardigheden en houding

Meer weten of een adviesgesprek? 

Neem contact op met onze adviseur of met uw lokale contactpersoon.
Ilse van der Caaij

Ilse van der Caaij