De workshop ‘Bespreken van laaggeletterdheid’ is een verdieping van de e-learning en/of de presentatie ‘Aanpak van laaggeletterdheid’. 

Je krijgt tijdens de workshop concrete handvatten om laaggeletterdheid te bespreken. Het accent ligt op het oefenen van gesprekstechnieken en de casuïstiek is afgestemd op jouw werkomgeving. Ook sluit de workshop aan bij de manier van screenen die jouw organisatie heeft gekozen. Daardoor kun je het geleerde direct in de praktijk brengen.  

Een trainer ‘motiverende gespreksvoering’ leert je hoe je een aantal basisprincipes van motiverende gespreksvoering kunt toepassen. Tijdens de workshop oefen je met eenvoudige communicatie, normaliseren en de terugvertel-methode. Het is ook mogelijk om een trainingsacteur in te zetten.   

Voel je goed! 

Speciaal voor de aanpak ‘Voel je goed!’ ontwikkelden we ook een online variant van de workshop ‘Bespreken van laaggeletterdheid’. Met behulp van simulaties kunnen diëtisten en andere verwijzers oefenen in het eenvoudig communiceren, reflecteren en het bespreken van laaggeletterdheid. En zo ook mensen motiveren voor Voel je goed!.  

Wil je weten hoe de simulatie eruit ziet? Bekijk dit filmpje voor een eerste indruk.

Wil je weten wat er uit het onderzoek naar deze scholing is gekomen? Lees hier het rapport.

Vragen?

Neem contact op met een van onze adviseurs.
Anja Bijl

Anja Bijl

Adviseur