De vraag “Hoe doorbreken we de intergenerationele overdracht van laaggeletterdheid?” stond in deze kennissessie centraal. Hoe bereik je laaggeletterde gezinnen, hoe ondersteun je laaggeletterde ouders met jonge kinderen, welke interventies zijn bewezen effectief en welke partners betrek je bij een preventieve aanpak? 

Tijdens deze sessie stonden we stil bij het belang van samenwerken met ouders, actuele kennis over taalstimulering in laagtaalvaardige gezinnen en maakten we de koppeling naar het werk als beleidsambtenaar. Aan welke knoppen kan een beleidsambtenaar draaien om juist deze kwetsbare groep een duwtje in de rug te geven?
 

Download hier het kennisblad 'Onderzoeksproject Voor jou en je kind'

Download hier de powerpoint presentatie

Meer weten?

Wil je meer weten over het project Gemeentelijke gezinsaanpak geletterdheid? Neem dan contact op met: Boudewijn van der Lecq (info@vanderlecq.nl) of Saskia ten Houten (saskiatenhouten@lezenenschrijven.nl)

 

Interventieonderzoek

Stichting Lezen en Schrijven is gestart met een onderzoek om het thematisch materiaal Voor jou en je Kind! een bewezen effectieve interventie te maken. Heb jij als school, gemeente of bibliotheek ervaring met de inzet van Voor jou en je Kind!? Meld je dan aan voor het onderzoek via moniquedaal@lezenenschrijven.nl.  

 

Terugkijken?

Heb je de sessie gemist? Of wil je deze terugkijken? Dat kan via onderstaande knoppen.

Zelf aan de slag?

Zelf aan de slag met een preventieve (gezins)aanpak van laaggeletterdheid? Neem dan contact op met de regionale adviseur