Wilt u met een investering van 45 minuten het verschil maken? Met de e-learning Aanpak van laaggeletterdheid leert u hoe laaggeletterde patiënten/cliënten kunt herkennen en motiveren tot taalscholing. Aan de orde komen: 

  • Aard en omvang van laaggeletterdheid. 
  • Relatie van laaggeletterdheid met jouw werkveld. 
  • Herkennen van laaggeletterdheid. 
  • Wat je kunt doen. 

Elke e-learning sluit af met een toets.

We ondersteunen u met het implementeren van structurele screening op laaggeletterdheid en adviseren over implementatie van screeningsinstrumenten.

Lees op onze website basismeters.nl alles over screenen en onze screeningsinstrumenten.

We bieden lesmateriaal aan op verschillende thema’s. Zo is er onze lesmethode Voor jou en je kind!  Kinderen in taalarme gezinnen lopen een groter risico om op te groeien tot laaggeletterde volwassene. Ouders hebben een belangrijke rol in de taalontwikkeling van hun kind. Zij zich daar niet altijd van bewust. De cursus Voor jou en je kind! biedt ouders daarom een steun in de rug bij het stimuleren van de taal- en schoolontwikkeling van hun kind en het onderhouden van contact met de school of opvang. Tijdens de cursus oefenen ouders onder andere gesprekken met een leerkracht en leren ze hoe ze interactief kunnen voorlezen. Hierdoor worden ouders zelf ook (taal)vaardiger.

"Mensen die niet kunnen lezen doen het niet expres." – Linda Kuijpers
Linda Kuijpers

Hulp nodig?

Neem contact ons op.

Gerlinde Podt

Gezin en preventie

Marit IJpelaar

Gezin en preventie / accounthouder Zwolle