Het leven van Lisa

Lisa groeit op in een taalarm gezin. Hierdoor krijgt zij problemen op verschillende momenten in haar leven. Dan krijgt Lisa zelf een dochter die ook kans loopt om laaggeletterd te worden.

Wil je met een investering van 45 minuten het verschil maken? Met de e-learning Aanpak van laaggeletterdheid leer je hoe je laaggeletterde patiënten/cliënten kunt herkennen en motiveren tot taalscholing. Aan de orde komen: 

  • Aard en omvang van laaggeletterdheid. 
  • Relatie van laaggeletterdheid met jouw werkveld. 
  • Herkennen van laaggeletterdheid. 
  • Wat je kunt doen. 

Elke e-learning sluit af met een toets.

We bieden lesmateriaal aan op verschillende thema’s. Zo is er onze lesmethode Voor jou en je kind!  Kinderen in taalarme gezinnen lopen een groter risico om op te groeien tot laaggeletterde volwassenen. Ouders hebben een belangrijke rol in de taalontwikkeling van hun kind. Zij zich daar niet altijd van bewust. De cursus Voor jou en je kind! biedt ouders daarom een steun in de rug bij het stimuleren van de taal- en schoolontwikkeling van hun kind en het onderhouden van contact met de school of opvang. Tijdens de cursus oefenen ouders onder andere gesprekken met een leerkracht en leren ze hoe ze interactief kunnen voorlezen. Hierdoor worden ouders zelf ook (taal)vaardiger.

De belangrijkste feiten en cijfers over gezin en laaggeletterdheid zijn te lezen in ons kennisblad Gezin en basisvaardigheden.

Daarnaast lees je tips over wat jij kunt doen om laaggeletterdheid te voorkomen en wat wij hierin kunnen betekenen voor jou.

 

Kennisblad Gezin en basisvaardigheden.

Saskia ten Houten
Omdat er bij laaggeletterdheid vaak sprake is van intergenerationale overdracht, is het belangrijk om deze cyclus te doorbreken. Hier sluit Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid goed op aan. – Saskia ten Houten, projectleider Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid
De gezinsaanpak van laaggeletterdheid

Hulp nodig?

Neem contact ons op.

Marit IJpelaar

Adviseur
Saskia ten Houten

Saskia ten Houten

Adviseur