Stem nu op jouw favoriete Taalheld voor de Publieksprijs

Genomineerde cursisten maken ook kans op de Publieksprijs. Van maandag 23 mei tot en met vrijdag 17 juni kan het Nederlandse publiek via deze website stemmen op zijn favoriet. 

Taalheldenprijs

Elk jaar zetten veel mensen en samenwerkingsverbanden zich op een bijzondere manier in om basisvaardigheden te verbeteren. Met de Taalheldenprijs zetten we hen in het zonnetje. Op maandag 20 juni 2022 reikt H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden voor de zevende keer de Taalheldenprijs uit. Dat doet ze tijdens een feestelijk programma voor genodigden in de Bibliotheek Neude in Utrecht.

Drie categorieën 

Er zijn drie categorieën Taalhelden:

Nomineren Taalheldenprijs 2022 

Tot en met zaterdag 30 april konden onder meer taalnetwerken mensen nomineren. Eind mei maken we de genomineerde Taalhelden bekend. De criteria voor het nomineren vind je hier.

Over de Taalheldenprijs

Klik op de knop voor meer informatie over de Taalheldenprijs. Je vindt er ook een terugblik van de Taalheldenprijzen van vorige jaren.

Met dank aan 

Achmea en de Nationale Postcode Loterij maken de uitreiking van de Taalheldenprijs mede mogelijk. Dankzij hen kunnen we de Taalhelden extra in het zonnetje zetten. 

Nationale Postcode Loterij logo
Achmea logo

Vragen?

Heb je een vraag over de Taalheldenprijs? Mail ons.
THP Beker

Taalhelden