Op woensdag 21 juni 2023 reikt H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden voor de achtste keer de Taalheldenprijs uit. Dat doet ze tijdens een feestelijk programma.

Er zijn 3 soorten Taalhelden: 

  • Taalheld Cursist: een (oud-)cursist basisvaardigheden en/of Taalambassadeur. 
  • Taalheld Begeleider: iemand die cursisten begeleidt. 
  • Taalheld Bruggenbouwer: een persoon (of meerdere personen samen) die zich inzet om mensen en organisaties aan elkaar te verbinden in de aanpak van laaggeletterdheid. 

Nomineren Taalheldenprijs 2023 

Wie is jouw Taalheld? 

Van maandag 13 maart tot en met vrijdag 14 april kun je jouw Taalheld nomineren voor de Taalheldenprijs. Je kunt een Taalheld nomineren als je zelf actief bent in een taalnetwerk. Bijvoorbeeld als vrijwilliger, gemeente of (onderwijs)instelling. 

Om iemand te nomineren, vul je het nominatieformulier in. Je kunt voor elke categorie Taalheld één persoon of samenwerkingsverband nomineren. Meer informatie over wie je kunt nomineren, vind je hier. 

Bekijk onze privacy- en cookieverklaring hier.

Wie worden de Taalhelden 2023?  

Als alle nominaties binnen zijn, kiest een commissie voor elke categorie de genomineerden. De genomineerde Taalhelden maken we op woensdag 24 mei bekend op deze website. Een deskundige jury kiest daarna de Taalhelden van 2023. Tijdens de feestelijke uitreiking op woensdag 21 juni maken we bekend wie dat zijn.  

Mag jouw genomineerde naar de landelijke uitreiking van de Taalheldenprijs? Dan krijg je zelf ook een uitnodiging voor de uitreiking! 

Publieksprijs 

Genomineerde Cursisten maken ook kans op de Publieksprijs. Van woensdag 24 mei tot en met zondag 11 juni kan iedereen via deze website stemmen op zijn favoriet. De Taalheld Cursist met de meeste stemmen krijgt op woensdag 21 juni de Publieksprijs. 

Disclaimer: Iedereen kan een Taalheld zijn. Overal waar we hij of hem schrijven, bedoelen we álle mensen. 

Met dank aan 

Achmea en de Nationale Postcode Loterij maken de uitreiking van de Taalheldenprijs mede mogelijk. Dankzij hen kunnen we de Taalhelden extra in het zonnetje zetten. 

Achmea Logo
Logo Nationale Postcode Loterij

Vragen?

Heb je een vraag over de Taalheldenprijs? Mail ons.
THP Beker

Taalhelden