Dit jaar begint de Week van lezen en schrijven op Wereldalfabetiseringsdag: vrijdag 8 september. Samen met partners uit het hele land vragen we tot en met 15 september extra aandacht voor laaggeletterdheid. Op deze website vind je inspiratie en materialen voor je eigen activiteit of evenement. Ook kennisdeling is een belangrijk onderdeel van de Week. Daarom worden er weer diverse online kennissessies georganiseerd. Lees er hieronder meer over! Hou deze website en onze nieuwsbrief in de gaten voor regelmatige updates.

Doe mee

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Om ervoor te zorgen dat zij allemaal aan de samenleving mee kunnen doen, vragen we het Nederlandse publiek, taalnetwerken en bedrijven om tijdens de Week van lezen en schrijven in actie te komen.

Ook gemeenten kunnen zich dit jaar actief verbinden met de Week van lezen en schrijven. Met behulp van de materialen uit de Communicatie Toolkit kunnen gemeenten tijdens de Week laten zien hoe zij zich inzetten voor de aanpak van laaggeletterdheid. We kunnen advies geven over de beste manier om dit aan te pakken. Meer weten? Neem dan contact op met je lokale adviseur van Stichting Lezen en Schrijven.

Online Kennissessies

Ook organiseren we verschillende online kennissessies over de aanpak van laaggeletterdheid. De sessies zijn bedoeld om te inspireren, motiveren én natuurlijk om kennis uit te wisselen.  Er zijn sessies voor verschillende terreinen, voor mensen die al langer bezig zijn met laaggeletterdheid of mensen die hier pas kortgeleden kennis mee hebben gemaakt. Voor professionals, politici en vrijwilligers. Dus of je nu een doorgewinterde beleidsmedewerker bent of net begonnen als taalvrijwilliger, wees erbij! Hou onze kanalen in de gaten voor informatie om je op te geven.

Kom in actie

Door acties en activiteiten te organiseren voor verschillende doelgroepen bereiken we zo veel mogelijk mensen.Kom jij ook in actie? Bekijk hieronder wat je kunt doen en meld je actie aan bij jacquelinekleijn@lezenenschrijven.nl. Dan kunnen wij er aandacht aan besteden via onze kanalen.

Ik wil iets organiseren voor:

Meld je aan als gemeente

Bekijk (in de download hieronder) welke gemeenten ook actief meedoen aan de Week van lezen en schrijven. 

WvLES gemeenten die meedoen

Overzicht activiteiten Week van lezen en schrijven

Heb je nog vragen?

Communicatie